:: Szabadidő-sport

Az alábbiakban azon rendezvényekről szeretnénk néhány információt megadni, amelyek szervezésében vagy lebonyolításában közreműködtünk.

Országos Röplabdás Találkozó

Bonyhádon 1973-tól működött női röplabdacsapat Istenes László vezetésével, amely az NB II-be is bejutott. Az egykori játékosok, az edző és lelkes sportbarátok 1989-ben létrehozták a "Sporttal a Családért" Röplabda Baráti Sport Clubot. Mivel úgy tapasztalták, hogy minden korosztály körében igény van erre a sportágra, így 1993-ban megrendezték az I. Országos Röplabdás Találkozót, több, mint 200 résztvevővel. A háromnapos találkozón új barátságok szövődtek és megfoglamazódott a résztvevőkben az igény a további összejövetelekre. Először kétévente rendezték meg a bonyhádiak az országos találkozót, aztán 1990-ben - sok kérésnek eleget téve - úgy döntöttek, minden év júliusában vállalják a szervezési munkát. Abban az évben rendezték meg első alkalommal a találkozót megelőző röplabdás tábort fiatalok részére.

A bonyhádi városi sporttelep 2001-ben a VI. Országos Röplabdás Találkozónak adott otthont, melyen 470 röplabdás összesen 940 mérkőzésen mérte össze tudását. Aki esetleg álmatlanságban szenvedett, éjszaka is rendelkezésre álltak a kivilágított pályák. Ha mégis a pihenést választja valaki, tetszés szerint alhat a helyszínen felállított sátrában, vagy a város kolégiumainak egyikében.

A 2005-ös évben a X. Országos Röplabdás találkozót rendezték meg városunkban, amelyen rekord számú sportoló jelent meg.

A tíz füves pálya, a 4-, illetve 6 fős mixcsapatoknak, a két homokos pálya a két fős strandröplabda csapatoknak, kínál játéklehetőséget. Akár előzetesen levélben, akár a helyszínen is nevezhetnek a csapatok a megmérettetésre, illetve a "páratlanul" érkezők itt mindig rátalálnak a megfelelő csapattársakra.

A találkozó évekkel ezelőtt nemzetközivé vált, szlovák, német, horvát és amerikai játékosok egyaránt pályára léptek már Bonyhádon. Aki egyszer járt már az Országos Röplabdás Találkozón, biztos nem hagyja ki a következő években sem a játéklehetőséget. A visszatérő csapatok között van többek között Baja, Báta, Berettyóújfalu, Budapest, Dunaújváros, Fadd, Kalocsa, Komlő, Mohács, Sopron, Szeged, Szombathely, Veszprém településeket képviselők versenyzői, de még hosszasan sorolhatnánk a rendezvényen megjelentek számát.

A röplabdázás mellett szorakoztató programok is várják a sportbarátokat és a bonyhádiakat. Minden évben divatbemutatók, táncos és zenés előadások, modellező-bemutatók színesítik a programokat. A Magyar Honvédség jóvoltából 2001-ben a bonyhádi sporttelepen leszállt az MI-24-es harci helikopter is, nagy sikert aratva megjelentek és a nézők között. A helikopter személyzetéből az egyik pilóta bonyhádi származású.

Az 11. Országos Röplabdás Találkozó (2006. július 28-30.) meghívója:

   

Energia Farsang

Az Energia Farsang elnevezésű teremlabdarúgó tornát 10 éven át - 2004-ig bezárólag - rendezetük meg a Botond DSE-vel és az Arany János Általános Iskolá-val minden év január - február hónapja körül a bonyhádi Városi Sportcsarnokban.

A torna meghívásos alapon működött. A csapatokban a 13. életévét még be nem töltött fiúk játszhattak. A résztvevő 8 csapatot két ("A" és "B") négyes csoportba soroltuk. A csoportokon belül a csapatok körmérkőzéssel döntik el a csoporton belüli helyezéseket. A negyedik helyen végzettek a 7-8. helyért, a harmadik helyezettek az 5-6. helyért, a második helyezettek a 3-4. helyért, valamint a csoport győztesej az 1-2. helyért vívhatták meg küzdelmüket.

A győztes csapat elnyeri az "ENERGIA FARSANG" vándorserleget kap. Az első helyezettek aranyérmet, a második helyezettek ezüstérmet, míg a harmadik helyezettek bronzérmet vehettek át. Minden csapat oklevelet kapott a helyezésről Az első három helyen végzett csapat mellett egyéni teljesítményük alapján - a torna legjobb kapusa, a torna gólkirálya, a mezőny legjobb játékosa - is részesültek a játékosok díjazásban.

A serlegen, érmeken és okleveleken kívül a támogatók ajándékait is átvehették a résztvevők.

Tarka Fesztivál

Minden évben (2000-től) rendszeresen megrendezésre kerül Bonyhádon, augusztus hónap elején - közepén a Tarka Fesztivál.

A rendezvényen az előadások és a tapasztalatok cseréje mellett különböző szórakoztató programok is vannak.

2002-ben nyílt meg első alkalommal a "Vállalkozók utcája", ahol a megjelent cégek bemutatkozhattak a rendezvényre látogatóknak.

A szakmai programok mellett az egyik érdekesség az ökörsütés, amely egy napig is eltart, ezért már előző nap elkezdik a szakemberek.

A lassan már tradiciónálissá vált "FŐZŐCSKE"-re nevezettek marhagulyást készítenek bográcsban. Az igényelt húst a szervezők biztosítják, amelyet a környékbeli Szövetkezetek felajánlásainak köszönhetünk. A lakomázást az elkészült remekművek zsürizése után lehet megkezdeni.

Völgységi Könyvfesztivál

feltöltés alatt...A következőkben az egyéb, sporthoz kapcsolódó, anyagokat találhatják.

Bonyhádi röpisek Dunaújvárosban


Petőfi Sándor Evang. Gimn. és Koll. Atlétikai Csarnoka

Az alábbi hivatkozásra kattintva megtekinthetnek a csarnok megnyitóján készült fényképekből egy válogatást.

« képgaléria »