:: Ünnepi fények

Bonyhád Város új Képviselő-testületének alakuló ülésén – 2002. november hónap végén – született határozat a város fenyőfájának kiválasztásáról és díszítő világítással történő felszereléséről, valamint a Széchenyi- és a Szabadság téren a közvilágítási lámpa- és kandeláber oszlopokra díszítő világítások elhelyezéséről, a Perczel Mór utca elején lévő gömbfák fényfüzérekkel történő dekorációs megvilágításáról.

A tervezési-, az egyeztetési-, az anyagbeszerzési- és a kivitelezési munkák 2 hét alatt valósultak meg és 2002. december 11-én ünnepélyes keretek között avatta fel a város új polgármestere – Potápi Árpád úr – az elkészült díszvilágításokat.

Szóbeli képviselői előterjesztés elfogadásával – 2003. októberi ülésen – a Képviselő-testület az ünnepi díszvilágítások bővítéséről döntött. Az elfogadott program részeként

  • KELLEMES ÜNNEPEKET felirat került elhelyezésre a Széchenyi tér 4. Számú épületnél a közút felett

  • Majos, Börzsöny, Tabód és Ladomány városrészek központ – jában 1 – 1 db elő fenyőfa került feldíszítésre és fényfüzérekkel ellátásra

  • A város központjában - a Római Katolikus Templommal szemben - 4 db Kandeláber oszlopra fenyőfa motívum lett felszerelve és a világítása beüzemelve.

  • A Perczel utcában bővítettük a feldíszítésre került gömbfák számát

  • A Városháza főbejáratánál lévő torony díszítése és megvilágítása, valamint ÁLDOTT KARÁCSONYT felirat elhelyezése is emelte a tér ünnepi hangulatát.

2004-ben idő hiányában nem valósultak meg a Szent Imre és a Zrínyi utcában, valamint a Széchenyi tér 15. és 16. Számú épületek előtti járdánál a díszítő megvilágítások , amelyeket 2005-ben pótoltunk.

A város fenyőfájának világításához szükséges áramellátást egyedileg oldjuk meg, míg az összes többi fényforrást a közvilágításról üzemeltetjük.

A díszítések és világítások felszerelésével és január közepén a visszabontásával, valamint a folyamatos ellenőrzésekkel a Képviselő – testület a FŰTŐMŰ KFT. bízta meg, alvállalkozók bevonási lehetőségével.

Az elmúlt években december 6-án - ünnepség keretében - avattuk az ünnepi díszvilágításokat .

Az alábbiakban megtekinthető a 2009. évi ünnepi díszvilágításokról készült